Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

A nemi betegségek lelki következményei

2014-09-08 14:45
Szexelni jó, ez nem vitás és mivel egyetlen egészséges ember sem büntetné magát szívesen azzal, hogy megvonja önmagától ezt a testet-lelket lázba hozó tevékenységet, inkább gondolkodunk el azon, hogyan lehet biztonságosan megmártózni az élvezetek tengerében. 

Már az elején fontos megemlítenem, hogy százszázalékos módszer, ha most kifejezetten a nemi betegségek elkapási lehetőségeit nézzük, sajnos nem létezik. A legbiztonságosabbnak kétségtelenül a gumióvszer minősül, de az sem biztosít tökéletes, átüthetetlen pajzsot a veszélyekkel szemben. 

Így már az is kérdés, ha a témát vizsgáljuk, hogy vállaljuk e egyáltalán az aktív szexuális élettel járó esetleges negatív velejárókat. Mert ugyan a pozitívum lényegesen több, de a szexualitásban ugyanúgy, mint az élet összes többi területén egyaránt ott van az esély arra, hogy kellemes és kellemetlen élményekkel is találkozhatunk. 

Tehát az érett hozzáállás nem elhanyagolható, mert, aki vállalja a felelősséget a tettei következményeiért, kisebb eséllyel fog kétségbe esni, bepánikolni akkor, ha olyasmivel találja magát szembe, aminek nem feltétlenül örül. Ebből fakad az is, hogy egy ilyen beállítottságú ember tisztában lesz azzal is, hogy betegségének megszerzése után (főleg, ha az már végérvényesen útitársa lett) lényegesen nagyobb elővigyázatossággal és felelősséggel tartozik leendő partnerei iránt, mint annak előtte. Aki erre nem készült fel, hajlamos problémája fölött szemet hunyni és a tagadás eszközével védeni magát, kifejezve a „nem vettem tudomást” az esetről életfilozófiáját. 

A nemi betegségeknek fokozatai vannak lelki hatásaikat illetően, teljesen más lehet a pszichés struktúrája egy AIDS-es gyógyíthatatlan betegnek, mint egy bakteriálisan fertőzött gyógyítható egyénnek. A megküzdéshez való hozzáállást, a motivációt és a járulékos lelki következményeket (pl. depresszió, későbbi kényszeresség, stb.) is befolyásolhatja a nemi betegség típusa, súlyossága és stádiuma.

Természetesen vezeklésbe és a szorongások sűrű mocsarába sem szükséges belesüppednünk akkor, ha már baj van, kitapasztva homlokunkra a „kerülj, ha még teheted” szégyenteljes bélyegét. 

Függetlenül attól, hogy milyen körülmények között ért minket a baleset, melynek áldozataivá váltunk (pl. felelőtlen közösülés vagy közösüléssorozat, kiszámíthatatlan, előreláthatatlan tényező, az általunk használt védekezési eszköz megsérülése, stb.), sosincs reménytelen helyzet. 

Tegyünk a jövőnkért annyit, hogy szakemberhez fordulunk és tájékozódunk a lehető legmegfelelőbb intézkedésekről, melyekkel számolnunk kell akkor, ha problémamentes és feszültségek nélküli szerelmi életet szeretnénk magunknak és partnerünknek.

Forrás:
www.randidoctor.hu

A hozzászólás írásához kérlek lépj be!


Hozzászólások:


Hirdetés

Friss cikkek
Karácsonyra készülődve December 19.

Értsük meg a karácsony valódi értékét és jelentését, jelentőségét. Mélyedjünk el magunkban, tekintsünk másképp a környezetünkre.

10 fétis, amitől eldobod az agyad November 22.

Sokat hallhatunk a fétisekről, azonban ez a lista minden képzeleten túlmutat.

Az uszodaszemölcsről November 20.

Télen sokan előszeretettel látogatnak el egy-egy fürdőbe, szerencsére Budapesten és az ország számos pontján gyógyfürdők és uszodá...

Az anális szex veszélyei November 19.

Sokan szeretnék kipróbálni az anális szexet, viszont nagyon kevesen vannak tisztában a veszélyeivel....

Felfázások a hideg beköszöntével November 18.

Beköszöntött a hideg időjárás, éppen ezért mostantól fokozottabban kell odafigyelnie mindenkinek, különösen a hölgyeknek arra, hog...

Szexjátékok karácsonyra November 16.

Ugyan még van pár hét karácsonyig, mégis idejében el kell kezdenie ajándékok után néznie annak, aki nem szeretne hatalmas tömegben...

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
Intim Kérdés, ahol nincsenek tabuk, ahol bármit megkérdezhetsz! Tedd fel intim kérdéseid név nélkül, a közösség segít, mindannyiunk tapasztalatán keresztül kaphatsz választ intim kérdéseidre! Legyen szó akár terhességről, akár nemi betegségekről, akár bármi másról a szexualitás kapcsán, örömmel segítünk egymásnak! Az orvosi szakvéleményét soha, semmilyen körülmények között nem helyettesítheti egy választ, amit nálunk kaptál, oldalunk célja a tapasztalatmegosztás! Kérdezz bármit, ami a szexhez, szexualitáshoz kötődik, a közösség válaszol! Párok, maszturbáció, önkielégítés, női szex, férfi szex, homoszexualitás, biszexualitás, transzszexualitás, szex eszközök, meddőség, nemi betegség, szex tabuk, intim divat, nálunk mindenre választ találsz! 

Intim Kérdés - intimkerdes.hu 2013-2018


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!