Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

A nyár és a párkeresés kapcsolatáról

2014-05-20 14:36
Egyszerűbb nyáron becsajozni, bepasizni?

Egyáltalán nagyobb a motivációnk minderre? Mindegyik évszak magával tudja hozni azt a sajátos hangulatot, ami beindíthatja a másik nem megismerésének mozgatórugóit. A tél romantikájával és csendes meghitt hangulatával, a nyár dinamizmusával és erőteljességével képes megragadni ösztöneinket és érzelmi világunkat. 

Ha nyáron kilépünk az utcára, nem tudjuk elkerülni, hogy ne botoljunk bele néhány miniszoknyás szépségbe, vagy kigyúrt felsővel megáldott úriemberbe. A nyár épp ezért elsősorban szexualitásunkat ragadja meg. Erre sokféleképpen lehet reagálni, akinek e téren kisebbrendűségi érzései vannak, az szívesebben bújik el a lakás falai között, aki bátrabb és kezdeményezőképesebb, az belevág az éjszakába és akár le is vadássza a potenciális jelöltjeit. 

Naiv pszichológiai ismereteink alapján is kijelenthető, hogy nyáron a „gyors szexualitás” több ékes példájával találkozhatunk, már, ami a felelősség nélküli kapcsolatokat illeti. Ugyanígy megfogható ennek az ellenkezője is, néhányan ilyenkor akadnak rá szerelmükre egy balatoni nyaralás alkalmával, kétségtelenül ezt is magas hőfokon megélve. 

Alapvetően nem a hosszú távú kapcsolatok energetikájával bíró évszakról beszélünk akkor, ha felemlegetjük a nyarat. A magány inkább telepszik rá az emberekre akkor, ha a karácsonyi pillanataikat kell egyedül tölteniük a hideg szobában, szemközt ülve a kandalló tüzével, kutatva a lángok között megbúvó árnyakat. Ilyenkor tör elő a vágy a kapcsolódásra, intimitásra és nyugalomra. 

Természetesen nem akarok általánosítani, nincs kizárva az sem, hogy pont nyáron köttessen valaki életében egy életre szóló románc, csupán a szakasz jellegzetességeit igyekszem kiemelni. 

A nagyobb melegnek, izzadásnak, színeknek kétségtelenül vannak, mind hormonális, mind pszichés hatásai (színpszichológia), amik kifejezetten előre is mozdítják a vágyat az ismerkedésre. Érdemes ilyen értelemben kihasználni a természeti adottságokat és kezdeményezni, ebben az időszakban sokkal könnyebb ezt megtenni. Több az energiánk és a nyitottságunk is nagyobb egy kalandra, vagy szimplán csak pár új élményre. 

Forrás:

www.randidoctor.hu

A hozzászólás írásához kérlek lépj be!


Hozzászólások:


Hirdetés

Friss cikkek
Nyilvános szex November 14.

A nyilvános szex nagyon izgalmas lehet ugyan, de a törvény bünteti! Ha mégsem tudunk ellenállni a vágyainknak, van megoldás!

A védekezés nélküli szexről November 14.

Sokan azt hiszik, hogy a megszakításos közösüléssel el lehet kerülni a nem kívánt terhességet. Nem is tévedhetnének nagyobbat!

A nemi betegségek lelki következményei Sep 08.

Írta: Lázár Gergely

Miért sikeresek a swinger klubok? Augusztus 14.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Szexi a leszbikusság? Július 16.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – Nekik nehezebb a ... Július 01.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!