Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Ha folyton a szexen agyalsz...

2018-11-16 12:19
Sokan vannak, főleg a 30 alatti korosztályban, akik szinte egész álló nap azon agyalnak, hogy milyen jó lenne szexelni. Ez természetes, hiszen a hormonok, az ösztönök dolgoznak az emberben, meghatározzák a libidónkat.

Ha azonban a folyamatos késztetés a szexelésre már akadályozza a mindennapjainkat, hátravet a tanulásban vagy a munkavégzésben, akkor valamilyen megoldásra van szükségünk.

A szexualitás ahogy említettük a hormonok "műve", éppen ezért tudnunk kell, hogy miként befolyásolhatjuk a szexualitásunkat meghatározó hormonok szintjét ahhoz, hogy kordában tartsuk a nemi vágyainkat.

Először lássuk, hogy mit kell elkerülnünk:

Az alkohol és a nikoton is úgynevezett stimuláns drog, élénkíti a szervezetet, ráadásul a tesztoszteron szintjén is emeli. Nők esetében is élénkítő, ajzószerként hat, a nők szexualitására is kihatással van.

Éppen ezért kerüljük az alkoholfogyasztást és a dohányzást, ha azt szeretnénk elérni, hogy némiképp lankadjon a szexualitásunk. Arról nem is beszélve, hogy mind a dohányzás, mind az alkoholfogyasztás káros az egészségre, a szexualitásunkat csökkenthejük az elkerülésükkel, de ami ennél is sokkal fontosabb az az, hogy az egészségünket is megőrizhetjük.

Emellett arról is beszélnünk kell, hogy mit tehetünk azért, hogy csökkentsük a nemi vágyat. A legfontosabb a kiegyensúlyozott étrend, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, kerüljük továbbá a koffeint és a taurint, ezek ugyanis az alkoholhoz hasonlóan ajzószerek.

A mozgás pedig szinte csodaszerként hat a libidónk csökkentésében, a megerőltető testedzés ugyanis endorfint termel, ez az úgynevezett "boldogsághormon". Minél több az endorfin a szervezetünkben, annál kiegyensúlyozottabbak vagyunk. Az endorfin pedig a nemi vágyat is "kiváltja", hiszen ez a hormon jelenik meg szex közben is az idegrendszerben. Az egyik örömforrást, a szexet a testedzés által kiválthatjuk, hiszen ugyanúgy endorfint termeltetünk a szervezetünkkel. 

Ha a koffein, alkohol, nikotin és a rendszeres, heti legalább háromszor történő testedzés sem segít, akkor viszont más oka lehet a túlzott szexualitásnak, a túlfűtött nemi vágynak. Ha ez sem segít, akkor forduljunk szakemberhez.

A hozzászólás írásához kérlek lépj be!


Hozzászólások:

Elfogadott válasz
Ravaszdi Rutinos

#1

28 nappal ezelőtt

Ravaszdi: Ezt meg tudom erősíteni, részegen mindig kanos lesz az ember valamiért.

Ezért is van sok diszkóbaleset.

0 0


Hirdetés

Friss cikkek
10 fétis, amitől eldobod az agyad November 22.

Sokat hallhatunk a fétisekről, azonban ez a lista minden képzeleten túlmutat.

Az uszodaszemölcsről November 20.

Télen sokan előszeretettel látogatnak el egy-egy fürdőbe, szerencsére Budapesten és az ország számos pontján gyógyfürdők és uszodá...

Az anális szex veszélyei November 19.

Sokan szeretnék kipróbálni az anális szexet, viszont nagyon kevesen vannak tisztában a veszélyeivel....

Felfázások a hideg beköszöntével November 18.

Beköszöntött a hideg időjárás, éppen ezért mostantól fokozottabban kell odafigyelnie mindenkinek, különösen a hölgyeknek arra, hog...

Szexjátékok karácsonyra November 16.

Ugyan még van pár hét karácsonyig, mégis idejében el kell kezdenie ajándékok után néznie annak, aki nem szeretne hatalmas tömegben...

Ha folyton a szexen agyalsz... November 16.

Ha úgy érzed, hogy egész nap csak a szexen jár az agyad, bemutatunk néhány egyszerű és egészséges trükköt, amivel csökkentheted a ...

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
Intim Kérdés, ahol nincsenek tabuk, ahol bármit megkérdezhetsz! Tedd fel intim kérdéseid név nélkül, a közösség segít, mindannyiunk tapasztalatán keresztül kaphatsz választ intim kérdéseidre! Legyen szó akár terhességről, akár nemi betegségekről, akár bármi másról a szexualitás kapcsán, örömmel segítünk egymásnak! Az orvosi szakvéleményét soha, semmilyen körülmények között nem helyettesítheti egy választ, amit nálunk kaptál, oldalunk célja a tapasztalatmegosztás! Kérdezz bármit, ami a szexhez, szexualitáshoz kötődik, a közösség válaszol! Párok, maszturbáció, önkielégítés, női szex, férfi szex, homoszexualitás, biszexualitás, transzszexualitás, szex eszközök, meddőség, nemi betegség, szex tabuk, intim divat, nálunk mindenre választ találsz! 

Intim Kérdés - intimkerdes.hu 2013-2018


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!