Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Ha folyton a szexen agyalsz...

2018-11-16 12:19
Sokan vannak, főleg a 30 alatti korosztályban, akik szinte egész álló nap azon agyalnak, hogy milyen jó lenne szexelni. Ez természetes, hiszen a hormonok, az ösztönök dolgoznak az emberben, meghatározzák a libidónkat.

Ha azonban a folyamatos késztetés a szexelésre már akadályozza a mindennapjainkat, hátravet a tanulásban vagy a munkavégzésben, akkor valamilyen megoldásra van szükségünk.

A szexualitás ahogy említettük a hormonok "műve", éppen ezért tudnunk kell, hogy miként befolyásolhatjuk a szexualitásunkat meghatározó hormonok szintjét ahhoz, hogy kordában tartsuk a nemi vágyainkat.

Először lássuk, hogy mit kell elkerülnünk:

Az alkohol és a nikoton is úgynevezett stimuláns drog, élénkíti a szervezetet, ráadásul a tesztoszteron szintjén is emeli. Nők esetében is élénkítő, ajzószerként hat, a nők szexualitására is kihatással van.

Éppen ezért kerüljük az alkoholfogyasztást és a dohányzást, ha azt szeretnénk elérni, hogy némiképp lankadjon a szexualitásunk. Arról nem is beszélve, hogy mind a dohányzás, mind az alkoholfogyasztás káros az egészségre, a szexualitásunkat csökkenthejük az elkerülésükkel, de ami ennél is sokkal fontosabb az az, hogy az egészségünket is megőrizhetjük.

Emellett arról is beszélnünk kell, hogy mit tehetünk azért, hogy csökkentsük a nemi vágyat. A legfontosabb a kiegyensúlyozott étrend, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, kerüljük továbbá a koffeint és a taurint, ezek ugyanis az alkoholhoz hasonlóan ajzószerek.

A mozgás pedig szinte csodaszerként hat a libidónk csökkentésében, a megerőltető testedzés ugyanis endorfint termel, ez az úgynevezett "boldogsághormon". Minél több az endorfin a szervezetünkben, annál kiegyensúlyozottabbak vagyunk. Az endorfin pedig a nemi vágyat is "kiváltja", hiszen ez a hormon jelenik meg szex közben is az idegrendszerben. Az egyik örömforrást, a szexet a testedzés által kiválthatjuk, hiszen ugyanúgy endorfint termeltetünk a szervezetünkkel. 

Ha a koffein, alkohol, nikotin és a rendszeres, heti legalább háromszor történő testedzés sem segít, akkor viszont más oka lehet a túlzott szexualitásnak, a túlfűtött nemi vágynak. Ha ez sem segít, akkor forduljunk szakemberhez.

A hozzászólás írásához kérlek lépj be!


Hozzászólások:

Elfogadott válasz
Ravaszdi Rutinos

#1

6 hónappal ezelőtt

Ravaszdi: Ezt meg tudom erősíteni, részegen mindig kanos lesz az ember valamiért.

Ezért is van sok diszkóbaleset.

0 0


Hirdetés

Friss cikkek
Karácsonyra készülődve December 19.

Értsük meg a karácsony valódi értékét és jelentését, jelentőségét. Mélyedjünk el magunkban, tekintsünk másképp a környezetünkre.

10 fétis, amitől eldobod az agyad November 22.

Sokat hallhatunk a fétisekről, azonban ez a lista minden képzeleten túlmutat.

Az uszodaszemölcsről November 20.

Télen sokan előszeretettel látogatnak el egy-egy fürdőbe, szerencsére Budapesten és az ország számos pontján gyógyfürdők és uszodá...

Az anális szex veszélyei November 19.

Sokan szeretnék kipróbálni az anális szexet, viszont nagyon kevesen vannak tisztában a veszélyeivel....

Felfázások a hideg beköszöntével November 18.

Beköszöntött a hideg időjárás, éppen ezért mostantól fokozottabban kell odafigyelnie mindenkinek, különösen a hölgyeknek arra, hog...

Szexjátékok karácsonyra November 16.

Ugyan még van pár hét karácsonyig, mégis idejében el kell kezdenie ajándékok után néznie annak, aki nem szeretne hatalmas tömegben...

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
Intim Kérdés, ahol nincsenek tabuk, ahol bármit megkérdezhetsz! Tedd fel intim kérdéseid név nélkül, a közösség segít, mindannyiunk tapasztalatán keresztül kaphatsz választ intim kérdéseidre! Legyen szó akár terhességről, akár nemi betegségekről, akár bármi másról a szexualitás kapcsán, örömmel segítünk egymásnak! Az orvosi szakvéleményét soha, semmilyen körülmények között nem helyettesítheti egy választ, amit nálunk kaptál, oldalunk célja a tapasztalatmegosztás! Kérdezz bármit, ami a szexhez, szexualitáshoz kötődik, a közösség válaszol! Párok, maszturbáció, önkielégítés, női szex, férfi szex, homoszexualitás, biszexualitás, transzszexualitás, szex eszközök, meddőség, nemi betegség, szex tabuk, intim divat, nálunk mindenre választ találsz! 

Intim Kérdés - intimkerdes.hu 2013-2018


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!