Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Homoszexualitás és társkeresés – nekik nehezebb a dolguk? I. rész

2014-06-10 14:55
Írásomban fel fogom használni azokat az emlékeket, amiket fel tudok idézni egy homoszexuális férfival folytatott beszélgetésemből. A társkeresési szokásairól, illetve tapasztalatairól mesélt. 

Autentikus élményeit előhozva avatott be engem és csoporttársaimat párkapcsolati, illetve szerelmi történeteibe. A leglényegesebb, ami lejött a beszámolójából, hogy ellentétben azzal, amit feltételezhetünk erről a témáról (mennyire kellemetlen és bonyodalmas nekik egymásra találniuk), azt súgta a megérzésem, hogy ez a társadalmi nyílt színtér mögött zajló, kulisszaszerű életforma, melynek erőteljes meghatározója a „hangoskodás nélkül” szeressük és élvezzük a másikat, a csoportjuk szintjén lényegesen erősebb kohéziós erőt teremt, mint, amit a heteroszexuális kapcsolatokat illetően tapasztaltam. 

Egyszerűbben. Úgy láttam érzékelhetően kevesebb mellébeszélés, játszmák, futott körök és tapogatózások árán teremtenek egymással kontaktust. Lehetséges, hogy ez genetikai különbségből fakad (két hímnemű versus férfi-nő párosítás), de meglehet, hogy az akadályoztató tényezők azok, melyek kimondatlanul is „a minek bonyolítsuk túl azt, ami amúgy nem egyszerű” hozzáálláshoz vezetnek. Összegezve: erőteljesebb nyíltságot és egyenességet tapasztaltam rajtuk e téren. 

Személyes emlékként ugrott be az az eset is, mikor úgy 2 éve, egyik éjszaka egy pasas követett a sötét utcán, majd megállított. Fogalmam sem volt mit akar, így felkészültem arra, hogy esetleg fizikai konfrontációra kerül sor. Bevallotta, hogy vonzó férfinek tart és úgy látta, hogy én őt néztem a metrón negyedórával ezelőtt. Helyre kellett igazítanom a feltevését, ugyanis nem őt bámultam, csupán fáradtan, kifejezéstelenül bambultam és ücsörögtem az aznapi feladatok okozta kimerültségtől. Mindazonáltal... azzal együtt, hogy el kellett utasítanom a felkérését, nagyra értékeltem a kendőzetlenül spontán és hiteles gesztusát. 

Gondolhatjuk úgy, hogy a homoszexuálisok számára mennyire körülményes az ismerkedés, mely egyfelől igaz, más oldalról megközelítve viszont pont, hogy nem. Ahogy látom a férfi-nő páros sokkal inkább hajlamos arra, hogy az utolsó pillanatokig lékelje az „összejövés” viharában ide-oda csapódó csónakját. 

Folytatás következik.

Forrás: 

www.randidoctor.hu

A hozzászólás írásához kérlek lépj be!


Hozzászólások:


Hirdetés

Friss cikkek
Nyilvános szex November 14.

A nyilvános szex nagyon izgalmas lehet ugyan, de a törvény bünteti! Ha mégsem tudunk ellenállni a vágyainknak, van megoldás!

A védekezés nélküli szexről November 14.

Sokan azt hiszik, hogy a megszakításos közösüléssel el lehet kerülni a nem kívánt terhességet. Nem is tévedhetnének nagyobbat!

A nemi betegségek lelki következményei Sep 08.

Írta: Lázár Gergely

Miért sikeresek a swinger klubok? Augusztus 14.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Szexi a leszbikusság? Július 16.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – Nekik nehezebb a ... Július 01.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!