Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Homoszexualitás és társkeresés – Nekik nehezebb a dolguk? II. rész

2014-07-01 13:42
Előző írásomban azt boncolgattam, hogy miben van könnyebb, vagy nehezebb dolga egy homoszexuális társkeresőnek abban az esetben, ha párt szeretne találni. 

A következő kifejtésre érdemes téma annak vizsgálata során jutott eszembe, hogy mennyire korlátozódik a homoszexualitás az ágyjelenetekre, illetve terjed ki a hétköznapok életvitelére. Én hiszek abban, hogy egy homoszexuális együttlét is lehet teljes, beleértve annak érzelmi és szexuális aspektusait. 

Amiről itt írok, az kicsit más kérdéskört érint. Egy heteroszexuális párt meglátni sétálás közben, kéz a kézben általában nem indukál semmilyen ellenállást, megvetést, vagy csodálkozást, ami kiülhetne az arcunkra. De ritkán tapasztaljuk, hogy két férfi egymásba karolva, romantikus összetartozásukat nyíltan kifejezve képviselteti magát fényes nappal. Az intimitás kétségtelenül nem tartozik a külvilágra, de ennek egy része az is, hogy mások előtt is kitartunk a párunk mellett, legyen szó egyszerű sétáról, vagy akár valamilyen komolyabb konfliktusról.  

Zavarodottsággal járhat egyik pillanatban még meghitten társalogni szerelmünkkel az otthon melegében, majd az utcára kilépve oldani ezen a köteléken és szimpla mosollyal az arcon lépdelni a kövezeten. Mindezzel arra próbálok rámutatni, hogy annak, aki nemi érdeklődését tekintve nem egyezik meg az „általánosan elfogadottal” a téren is kihívások elé néz, hogy a kapcsolatra jellemző közelségét-távolságot hogyan manageli. Nyilván mindez megbeszélés kérdése, attól még szokatlan lehet a megélése. 

Mindebből kiindulva felmerülhet bennünk az is, hogy az előbb leírtakat mennyire veszik figyelembe a homoszexuális társkeresők? Belekalkulálják e a keresésbe? Mennyire hat ez gátló erőként, ha a társtalálási színskála maximális szélességének felfedezésére irányuló motivációt próbáljuk górcső alá venni? Vagy inkább erősíti ezeknek az embereknek a motívumait? Érdekes kutatási anyagot lehetne készíteni a terület részletes vizsgálatával.

Forrás:
www.randidoctor.hu

A hozzászólás írásához kérlek lépj be!


Hozzászólások:


Hirdetés

Friss cikkek
Nyilvános szex November 14.

A nyilvános szex nagyon izgalmas lehet ugyan, de a törvény bünteti! Ha mégsem tudunk ellenállni a vágyainknak, van megoldás!

A védekezés nélküli szexről November 14.

Sokan azt hiszik, hogy a megszakításos közösüléssel el lehet kerülni a nem kívánt terhességet. Nem is tévedhetnének nagyobbat!

A nemi betegségek lelki következményei Sep 08.

Írta: Lázár Gergely

Miért sikeresek a swinger klubok? Augusztus 14.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Szexi a leszbikusság? Július 16.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – Nekik nehezebb a ... Július 01.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!