Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

TB támogatott hasplasztikára mikor vagyok jogosult?

Ha jól tudom, akkor ha sokat fogyok, akkor TB támogatást lehet felvenni hasplasztikára. Legalábbis egy ismerősöm ismerősének az állam fizette a plasztikai műtétjét. 1 év alatt 28 kg-ot fogytam, ez elég szerinteted a támogatáshoz???

Indította: Berni majdnem 8 évvel ezelőtt

A válasz írásához kérlek lépj be!


Mások ezt mondják:

Elfogadott válasz
ancsimacsek Rutinos

#6

majdnem 8 évvel ezelőtt

ancsimacsek: Válasz a(z) #5 hozzászólásra:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Mindenképp el fogok menni és ennek megfelelően járok el. Először pszichológiai szakvélemény aztán sebész. Köszönöm szépen még egyszer!

0 1
Elfogadott válasz
Intima Rutinos

#5

majdnem 8 évvel ezelőtt

Intima: Válasz a(z) #4 hozzászólásra:
Természetesen lehet a hüvelyplasztikát is TB finanszírozásra megcsináltatni, de ennek is megvan a maga szép procedúrája. Az intimplasztika se egy egyszerű dolog, de nem is túl bonyolult amúgy ez egy 1 napos, gyors műtét. A lényeg, hogy pszichológustól kell egy szakvéleményt bekérned, hogy rossz a nemi életed és nem érzed magad nőnek stb stb, panaszkodnod kell. Ezt követően megírja pszichológus a szakvéleményt, ami alapján már a TB fizeti az intim műtétedet. Ami a TB nem fizet, az az előzetes vizsgálat, amit -bár korháza bválogatja-, de kb. 10-15 ezer forint kb. Az is előny, ha már szűltél gyereket és ettől van problémád a hüvelyeddel, a lényeg, hogy életvitelt súlyosan zavaró dolognak kell lennie az oknak és pszivhológusi véleménynek.

0 2
Elfogadott válasz
ancsimacsek Rutinos

#4

majdnem 8 évvel ezelőtt

ancsimacsek: Válasz a(z) #3 hozzászólásra:
Esetleg arról is tudsz, hogy milyen plasztikai műtétekre lehet még jogosult az ember? Elváltozás esetén hüvelyplasztika esetleg?

0 2
Elfogadott válasz
Intima Rutinos

#3

majdnem 8 évvel ezelőtt

Intima: A támogatás mértéke a testömegindexedtől függ (BMI érték), annak alapján kapod meg az OEP támogatást az esztétikai műtétre. Az a lényeg, hogy 10-el kevesebb legyen a bmi értéked és 35 feletti. Ami még nélkülözhetetlen, hogy a támogatás járjon számodra, hogy dokumentálva legyen orvos által, hivatalosan a legnagyobb súlyod. A BMI érték kiszámításához persze kell néhány érték pl.: magasság, testsúly. Ezt követően elmész egy állami korházba az igazolással együtt és megcsinálja neked a plasztikai műtétet a plasztikai sebész. Remélem tudtam segíteni a kérdésedben. Ja az is fontos, hogy mindig a területileg illetékes korház végzi el a műtétet, tehát pl ha budapesti vagy akkor csak budapesti orvos végezheti el.

0 2
Elfogadott válasz
apostol Újonc

#2

majdnem 8 évvel ezelőtt

apostol: Jó kérdés, én is fogytam 19 kg-ot, de a hasplasztika nagyon drágának tűnik maszekban, ezért engem is érdekel a tb támogatott megoldás. Nagyon csúnya a hasam, strihás és lóg, szerintem még egy köldök műtétre is szükségem lenne, annyira csúnya az egész.

0 3
Elfogadott válasz
andras321 Haladó

#1

majdnem 8 évvel ezelőtt

andras321: Biztos vagy abban, hogy ilyen típusú plasztikai beavatkozást támogat a tb? Főleg a magyar társadalombiztosítási rendszerben ami nem a legfényesebb a világos. Sajnos én szkeptikus vagyok annak kapcsán, hogy bármiféle plasztikát vállalnának. De próbáld meg esetleg az OEP holnapján megnézni, hátha ott többet fogsz megtudni. Amúgy nem feltétlenül a plasztika az egyetlen megoldás, olvass utána a témának.

0 3

Hasonló kérdések

Intim problémák

Bármilyen intim problémád merül fel, itt nyugodtan kérdezhetsz róla! Korai magömlés, párkapcsolati szexualitás, bármi ami intim probléma.


Hirdetés

Friss cikkek
Karácsonyra készülődve December 19.

Értsük meg a karácsony valódi értékét és jelentését, jelentőségét. Mélyedjünk el magunkban, tekintsünk másképp a környezetünkre.

10 fétis, amitől eldobod az agyad November 22.

Sokat hallhatunk a fétisekről, azonban ez a lista minden képzeleten túlmutat.

Az uszodaszemölcsről November 20.

Télen sokan előszeretettel látogatnak el egy-egy fürdőbe, szerencsére Budapesten és az ország számos pontján gyógyfürdők és uszodá...

Az anális szex veszélyei November 19.

Sokan szeretnék kipróbálni az anális szexet, viszont nagyon kevesen vannak tisztában a veszélyeivel....

Felfázások a hideg beköszöntével November 18.

Beköszöntött a hideg időjárás, éppen ezért mostantól fokozottabban kell odafigyelnie mindenkinek, különösen a hölgyeknek arra, hog...

Szexjátékok karácsonyra November 16.

Ugyan még van pár hét karácsonyig, mégis idejében el kell kezdenie ajándékok után néznie annak, aki nem szeretne hatalmas tömegben...

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
Intim Kérdés, ahol nincsenek tabuk, ahol bármit megkérdezhetsz! Tedd fel intim kérdéseid név nélkül, a közösség segít, mindannyiunk tapasztalatán keresztül kaphatsz választ intim kérdéseidre! Legyen szó akár terhességről, akár nemi betegségekről, akár bármi másról a szexualitás kapcsán, örömmel segítünk egymásnak! Az orvosi szakvéleményét soha, semmilyen körülmények között nem helyettesítheti egy választ, amit nálunk kaptál, oldalunk célja a tapasztalatmegosztás! Kérdezz bármit, ami a szexhez, szexualitáshoz kötődik, a közösség válaszol! Párok, maszturbáció, önkielégítés, női szex, férfi szex, homoszexualitás, biszexualitás, transzszexualitás, szex eszközök, meddőség, nemi betegség, szex tabuk, intim divat, nálunk mindenre választ találsz! 

Intim Kérdés - intimkerdes.hu 2013-2018


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!