Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!
Szűrés:
Egy oldalon kérdés jelenjen meg.

A menstruáció minden nő életében megjelenő intim jelenség, minden nőnek élete során előbb vagy utóbb szembesülnie kell majd meg kell tanulnia együtt élni ezzel a biológiai jelenséggel. A menstruáció egyet jelent a női léttel hiszen szoros összefüggésben van a reprodukcióval, a termékenységgel. A peteérés során, a termékeny időszakban a megtermékenyülés elmaradása esetén a szervezet kilöki a petefészek a megtermékenyített petesejt befogadására felkészült majd megtermékenyülés híján fölöslegessé vált szöveteit. Ez a jelenség a hüvelyen át történő vérzéssel jár együtt. A nők életében az első menstruáció a megfelelő szülői tájékoztatás nélkül ijesztő, megrázó élmény lehet. Ezért különösen fontos, hogy megfelelő szülői vagy iskolai tájékoztatás történjen a menstruáció jelenségéről, arról, hogy ez egy teljesen normális, természetes jelenség.

Kérdező Utolsó vál. Válaszok
Menstruáció nem jön meg 4 hete. Mi lehet az oka?
indította:
Panny
HobbyPiercer
majdnem 4 évvel ezelőtt
4

A menstruáció minden nőt érint, minden nőnek meg kell tanulnia együtt élni vele. Sajnos a menstruáció napjai bizonyos korlátozásokkal járnak a nők életében, nem mehetnek például uszodába, természetes vizekben sem füdöhetnek részben a fokozott fertőzésveszély miatt. Fontos, hogy megfelelően tájékoztassuk gyermekeinket erről a természetes biológiai jelenségről! Különösen fontos az is, hogy ügyeljünk a megfelelő higiéniára is a menstruáció idején, számos fertőzést és betegséget előzhetünk meg a kellő odafigyeléssel.

Intim problémák

Bármilyen intim problémád merül fel, itt nyugodtan kérdezhetsz róla! Korai magömlés, párkapcsolati szexualitás, bármi ami intim probléma.


Hirdetés

Lapozz!
Első 1Utolsó
Friss cikkek
Nyilvános szex November 14.

A nyilvános szex nagyon izgalmas lehet ugyan, de a törvény bünteti! Ha mégsem tudunk ellenállni a vágyainknak, van megoldás!

A védekezés nélküli szexről November 14.

Sokan azt hiszik, hogy a megszakításos közösüléssel el lehet kerülni a nem kívánt terhességet. Nem is tévedhetnének nagyobbat!

A nemi betegségek lelki következményei Sep 08.

Írta: Lázár Gergely

Miért sikeresek a swinger klubok? Augusztus 14.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Szexi a leszbikusság? Július 16.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – Nekik nehezebb a ... Július 01.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!