Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Erős szájszagra mit javasoltok? Szeretném megszüntetni!

Nem tudom miért, de erős szájszagom van az elmúlt években, bármit is csinálok. Nem dohányzok, nem alkoholizálok, mégis büdös a lehelletem. Természetesen minden nap reggel alaposan megmosom a fogam, ráadásul drága, jó minőségű fogkrémmel, ettől függetlenül a kellemetlen lehellet ugyanúgy előjön néhány óra elteltével. Könyörgök aki hasonló cipőben jár mint én és van jól bevált trükkje írja meg!

Indította: Stencli majdnem 5 évvel ezelőtt

A válasz írásához kérlek lépj be!


Mások ezt mondják:

Elfogadott válasz
HobbyPiercer Újonc

#5

majdnem 4 évvel ezelőtt

HobbyPiercer: Menj el fogorvoshoz és beszélj vele. Elképzelhető, hogy valami gombás vagy egyéb fertőzés van a szádban, gyulladás az ínyedben vagy akár egy lyukas fog is okozhat ilyet. A szájhigiénédre ügyelj és használj valamilyen fertőtlenítő szájvizet fogmosás után pár perccel (pl. Corsodyl).

0 0
Elfogadott válasz
Intima Rutinos

#4

majdnem 5 évvel ezelőtt

Intima: Elmondoma TOP5 legjobb ötletet neked a szájszag ellen:

1., igyál sok zöld teát, ugyanis a zöld teában található olyan hatóanyag, ami kiírtja azt a baktériumot a szádban, ami gerjeszti a szájszagot, ráadásul a fogszuvasodástól is megóv.

2., Rettentő fontos, hogy sok kalciumot vigyél be a szervezetbe, mert az megakadályozza a fogak kilyukadását illetve olvastam egy kutatásban, hogy aki nem vitt be adott menyniségű, szükséges napi kalciumot a szervezetébe, azoknak kétszer akkora volt az esélye, hogy kialakul náluk a kellemetlen lehellet. Néz meg, hogy nincse szájfekékyed, ezek ilyen kis csúnya foltoka nyelven, ezt lyukas fog is okozhatja.

3., C-vitamin t vigyél be a szervezetbe, sok citrsufélét pl narancsot, citromot fogyasszál, hogy a foginny épsége megmaradjon. Ugyanis a sérült foginny is okozhat rossz lehelletet.

4., Nem kell feltétlenül megvenni a drága szájöblögetőket, egyszerűen Te is tudsz készíteni öblögetőt szegfűszegből és petrezsejemből házilag. Próbáld ki te is, hidd el tökéletes szer a szájszag ellen.

5., Az inny és fog alatti, közötti ételmaradék tisztítása rendkívül fontos a szájszag elleni harcban. Nem csak fogselyemmel, hanem a természetes módon, zöldségfélékkel is kitisztíthatod a nem kyívánt maradékot a fogaid közül. Nem oldható rostos zöldség evésével pl zeller, brokkoli, répa szépen megtisztítod ezen felületeket, mivel ezeket a zöldségeket alaposan megkell rágnod, így tisztít is egyben, ami a szájszagot jelentösen csökkenti.

Remélem tudtam segíteni a kellemetlen lehellet elleni harcban. :)

0 0
Elfogadott válasz
Still Újonc

#3

majdnem 5 évvel ezelőtt

Still: Valami rossz lehet az étkezésedben is szerintem, ami ezt az erős szájszagot generálja. Pl hal, fokhagyma, hagyma vagy ilyesmi.

Esetleg érdemes lehet orvoshoz is elmenni hátha ajánl valamit. Amúgy a szádban lévő baktériumok is okozhatják a kellemetlen szájszagot. A szájszag ellen jó lehet rágógumi vagy hallottam már normális gyógyszerről is, amivel csökkenteni lehetett az erős szagot.

0 0
Elfogadott válasz
Ravaszdi Rutinos

#2

majdnem 5 évvel ezelőtt

Ravaszdi: Mossál fogat gyakrabban, akár napi 3x is. Vegyél szájöblögetőt, ami ismét friss leheletet biztosít. Ezen felül tudsz még venni cukorkát pl tic-tac vagy bármi mást, esetleg rágot, ami jó erős mentol ízű, hogy elnyomja a rossz lehelletet.

Mindenre van megoldás, csak akarni kell és tenni érte, kicsit gondolkozni.

0 0
Elfogadott válasz
Polecat Rutinos

#1

majdnem 5 évvel ezelőtt

Polecat: Nos, ennek sok oka lehet, vannak például olyanok, akiknek nem zár jól a gyomorszája és ezért a gyomorból jönnek fel kellemetlen szagok amik értelemszerűen a lehelleten is érződnek. Ezen túl lehetsz pl. cukorbeteg is, ezt is meg kell vizsgáltatni...

0 0

Hasonló kérdések

Minden ami intim!

Általános kérdésed van szex vagy intim témával kapcsolatban? Indíts saját kérdést, kérj tanácsot tapasztaltabb személyektől, tanulj mások hibájából!


Hirdetés

Friss cikkek
A nemi betegségek lelki következményei Sep 08.

Írta: Lázár Gergely

Miért sikeresek a swinger klubok? Augusztus 14.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Szexi a leszbikusság? Július 16.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – Nekik nehezebb a ... Július 01.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – nekik nehezebb a ... Június 10.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

A nyár és a párkeresés kapcsolatáról Május 20.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
,,,


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!