Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Erős szájszagra mit javasoltok? Szeretném megszüntetni!

Nem tudom miért, de erős szájszagom van az elmúlt években, bármit is csinálok. Nem dohányzok, nem alkoholizálok, mégis büdös a lehelletem. Természetesen minden nap reggel alaposan megmosom a fogam, ráadásul drága, jó minőségű fogkrémmel, ettől függetlenül a kellemetlen lehellet ugyanúgy előjön néhány óra elteltével. Könyörgök aki hasonló cipőben jár mint én és van jól bevált trükkje írja meg!

Indította: Stencli majdnem 8 évvel ezelőtt

A válasz írásához kérlek lépj be!


Mások ezt mondják:

Elfogadott válasz
HobbyPiercer Újonc

#5

több, mint 6 évvel ezelőtt

HobbyPiercer: Menj el fogorvoshoz és beszélj vele. Elképzelhető, hogy valami gombás vagy egyéb fertőzés van a szádban, gyulladás az ínyedben vagy akár egy lyukas fog is okozhat ilyet. A szájhigiénédre ügyelj és használj valamilyen fertőtlenítő szájvizet fogmosás után pár perccel (pl. Corsodyl).

0 0
Elfogadott válasz
Intima Rutinos

#4

majdnem 8 évvel ezelőtt

Intima: Elmondoma TOP5 legjobb ötletet neked a szájszag ellen:

1., igyál sok zöld teát, ugyanis a zöld teában található olyan hatóanyag, ami kiírtja azt a baktériumot a szádban, ami gerjeszti a szájszagot, ráadásul a fogszuvasodástól is megóv.

2., Rettentő fontos, hogy sok kalciumot vigyél be a szervezetbe, mert az megakadályozza a fogak kilyukadását illetve olvastam egy kutatásban, hogy aki nem vitt be adott menyniségű, szükséges napi kalciumot a szervezetébe, azoknak kétszer akkora volt az esélye, hogy kialakul náluk a kellemetlen lehellet. Néz meg, hogy nincse szájfekékyed, ezek ilyen kis csúnya foltoka nyelven, ezt lyukas fog is okozhatja.

3., C-vitamin t vigyél be a szervezetbe, sok citrsufélét pl narancsot, citromot fogyasszál, hogy a foginny épsége megmaradjon. Ugyanis a sérült foginny is okozhat rossz lehelletet.

4., Nem kell feltétlenül megvenni a drága szájöblögetőket, egyszerűen Te is tudsz készíteni öblögetőt szegfűszegből és petrezsejemből házilag. Próbáld ki te is, hidd el tökéletes szer a szájszag ellen.

5., Az inny és fog alatti, közötti ételmaradék tisztítása rendkívül fontos a szájszag elleni harcban. Nem csak fogselyemmel, hanem a természetes módon, zöldségfélékkel is kitisztíthatod a nem kyívánt maradékot a fogaid közül. Nem oldható rostos zöldség evésével pl zeller, brokkoli, répa szépen megtisztítod ezen felületeket, mivel ezeket a zöldségeket alaposan megkell rágnod, így tisztít is egyben, ami a szájszagot jelentösen csökkenti.

Remélem tudtam segíteni a kellemetlen lehellet elleni harcban. :)

0 0
Elfogadott válasz
Still Újonc

#3

majdnem 8 évvel ezelőtt

Still: Valami rossz lehet az étkezésedben is szerintem, ami ezt az erős szájszagot generálja. Pl hal, fokhagyma, hagyma vagy ilyesmi.

Esetleg érdemes lehet orvoshoz is elmenni hátha ajánl valamit. Amúgy a szádban lévő baktériumok is okozhatják a kellemetlen szájszagot. A szájszag ellen jó lehet rágógumi vagy hallottam már normális gyógyszerről is, amivel csökkenteni lehetett az erős szagot.

0 0
Elfogadott válasz
Ravaszdi Rutinos

#2

majdnem 8 évvel ezelőtt

Ravaszdi: Mossál fogat gyakrabban, akár napi 3x is. Vegyél szájöblögetőt, ami ismét friss leheletet biztosít. Ezen felül tudsz még venni cukorkát pl tic-tac vagy bármi mást, esetleg rágot, ami jó erős mentol ízű, hogy elnyomja a rossz lehelletet.

Mindenre van megoldás, csak akarni kell és tenni érte, kicsit gondolkozni.

0 0
Elfogadott válasz
Polecat Rutinos

#1

majdnem 8 évvel ezelőtt

Polecat: Nos, ennek sok oka lehet, vannak például olyanok, akiknek nem zár jól a gyomorszája és ezért a gyomorból jönnek fel kellemetlen szagok amik értelemszerűen a lehelleten is érződnek. Ezen túl lehetsz pl. cukorbeteg is, ezt is meg kell vizsgáltatni...

0 0

Hasonló kérdések

Minden ami intim!

Általános kérdésed van szex vagy intim témával kapcsolatban? Indíts saját kérdést, kérj tanácsot tapasztaltabb személyektől, tanulj mások hibájából!


Hirdetés

Friss cikkek
Karácsonyra készülődve December 19.

Értsük meg a karácsony valódi értékét és jelentését, jelentőségét. Mélyedjünk el magunkban, tekintsünk másképp a környezetünkre.

10 fétis, amitől eldobod az agyad November 22.

Sokat hallhatunk a fétisekről, azonban ez a lista minden képzeleten túlmutat.

Az uszodaszemölcsről November 20.

Télen sokan előszeretettel látogatnak el egy-egy fürdőbe, szerencsére Budapesten és az ország számos pontján gyógyfürdők és uszodá...

Az anális szex veszélyei November 19.

Sokan szeretnék kipróbálni az anális szexet, viszont nagyon kevesen vannak tisztában a veszélyeivel....

Felfázások a hideg beköszöntével November 18.

Beköszöntött a hideg időjárás, éppen ezért mostantól fokozottabban kell odafigyelnie mindenkinek, különösen a hölgyeknek arra, hog...

Szexjátékok karácsonyra November 16.

Ugyan még van pár hét karácsonyig, mégis idejében el kell kezdenie ajándékok után néznie annak, aki nem szeretne hatalmas tömegben...

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
Intim Kérdés, ahol nincsenek tabuk, ahol bármit megkérdezhetsz! Tedd fel intim kérdéseid név nélkül, a közösség segít, mindannyiunk tapasztalatán keresztül kaphatsz választ intim kérdéseidre! Legyen szó akár terhességről, akár nemi betegségekről, akár bármi másról a szexualitás kapcsán, örömmel segítünk egymásnak! Az orvosi szakvéleményét soha, semmilyen körülmények között nem helyettesítheti egy választ, amit nálunk kaptál, oldalunk célja a tapasztalatmegosztás! Kérdezz bármit, ami a szexhez, szexualitáshoz kötődik, a közösség válaszol! Párok, maszturbáció, önkielégítés, női szex, férfi szex, homoszexualitás, biszexualitás, transzszexualitás, szex eszközök, meddőség, nemi betegség, szex tabuk, intim divat, nálunk mindenre választ találsz! 

Intim Kérdés - intimkerdes.hu 2013-2018


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!