Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Terhes vagyok 16 évesen, nem tudom mit tegyek, abortusz menete?

16 éves vagyok, most derült ki, hogy terhes vagyok a teszter kimutatta. A probléma az, hogy a barátomnak még nincs munkája, mert iskolás ő 17 éves és pénze sincs ráadásul 2 hónapja vagyunk egyöt, a szeretlmében akkor is bízok. Nem tudom egyszeruen hogy mit tegyek, a szüleimnek is félek elmondani, mert biztos kivágnak othonról és nem tudom hova megyek akkor. Az abortusz lehet megoldás, de azt nem tudom, hogy kell csinálni nem tudom mennyibe kerül és kinek kell szolni, semmit nem tudok erről. Kérem szépen aki tud erről valamit az szoljon mert nagyon kell a sehitség. most nem megyek addig suliba, mert kivagyok

Indította: Pontus majdnem 5 évvel ezelőtt

A válasz írásához kérlek lépj be!


Mások ezt mondják:

Elfogadott válasz
Still Újonc

#5

majdnem 5 évvel ezelőtt

Still: Aborsz szülőiengedély biztosan kell és vegyél magadhoz kb 30-40 ezer forintot is, meg egy nagy levegőt, mert a kaparás elég kellemetlen és megrázó dolog lesz.

0 0
Elfogadott válasz
Polecat Rutinos

#4

majdnem 5 évvel ezelőtt

Polecat: Minél előbb beszélned kell az orvossal... Először is a teszt lehet, hogy pozitív, de akkor is kell orvos aki megerősíti... Utána pedig adott esetben sajnos el kell vetetni...

0 0
Elfogadott válasz
Still Újonc

#3

majdnem 5 évvel ezelőtt

Still: Amit tudok elvetetéssel kapcsolatban, hogy 12 hétig lehet abortusz csinálni a terhességtől számítva. A háziorvosod fog majd egy igazolást kiállítani arról, hogy tényleg terhes vagy. Ezzel a papírral és a szülői engedéllyel (mivel fiatalkorú vagy) kell majd ha jól tudom a kerületi családsegítőhöz elmenni. A családsegítőnél is ha azt nyilatkozzátok, hogy nem akarjátok a gyermeket, akkor az ő általa kiállított dokumentummal már kérheted véglegesen az abortusz és természetesen be kell fizetnek 30.000 forintot.

Magát az abortuszt az orvos kb 15-20 perc alatt megcsinálja, tehát elég gyors a műtét, amíg te altatásban vagy.

0 0
Elfogadott válasz
Anonym Újonc

#2

majdnem 5 évvel ezelőtt

Anonym: Az abortálás kb 30.000 forintba kerül és elég macerás a folyamata...

0 0
Elfogadott válasz
Ravaszdi Rutinos

#1

majdnem 5 évvel ezelőtt

Ravaszdi: Elég kellemetlen a szitu. Az abortuszhoz 18 év alatti személy esetén szükséges a szülői beleegyezés, ez biztos. Ezek alapján a szüleidnek mindenképpen el kell mondanod, másik lehetőség, hohgy megszülöd a nem kívánt gyermeket, viszont ezzel csak halasztod a tudomásrajutás idejét és súlyosbítod a problémát. Azt javaslom, hogy mond el nekik mielőbb, ne húzd az időt, esetleg még 1-3 napot pihenjél rá és józan fejjel, higgadtan, nyugodtan álljá eléjük és beszéld meg velük az egészet.

A leírtak alapján valószínűleg az abortusz mellett fognak voksolni. Az elvetetés nem játék, de bizonyos esetekben jobb mintha megtartanád, mivel még fiatal vagy, nincs értettségid se, neked még tanulnod kéne és nem gyereket nevelni. A másik az, hogy az se megoldás ha a szüleid nevelik fel helyetted a gyereket.

0 0

Hasonló kérdések

Minden ami intim!

Általános kérdésed van szex vagy intim témával kapcsolatban? Indíts saját kérdést, kérj tanácsot tapasztaltabb személyektől, tanulj mások hibájából!


Hirdetés

Friss cikkek
A nemi betegségek lelki következményei Sep 08.

Írta: Lázár Gergely

Miért sikeresek a swinger klubok? Augusztus 14.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Szexi a leszbikusság? Július 16.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – Nekik nehezebb a ... Július 01.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – nekik nehezebb a ... Június 10.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

A nyár és a párkeresés kapcsolatáról Május 20.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
,,,


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!