Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Mikor fog kitisztulni a tüdöm 9 év erős és aktív dohányzás után? Teljesen kitisztulhat a tudő?

9 évig nagyon erős dohányos voltam, ami azt jelenti, hogy napi 2 doboz cigarettát simán elszívtam. Korábban soha nem akartam leszokni a cigiről, mert pont nem érdekelt, nem volt miért. Viszont néhány hete új párkapcsolatban élek, szal eljött az idő a leszokásra. A cikit sikerült letennem ezidáig -amúgy Niquitin cukrot használok ami nagyon jó tényleg- viszont folyamatosan jön fel a torkomból a slejm. Azért sem értem, mert korábban nem köpködtem most viszont elég sokszor ingerenciám van, hogy a torkomból feltörő slejmet kiküpjem. Undorító! Attól félek, hogy túl későn tettem le a cigit és kóros elváltozás van a tüdőmön, gondolom milyen kormos lehet, aki leszokott volt hasonló tünet? Egyáltalán azt se tudom, hogy valaha kitisztul a tüdő teljesen vagy csak részlegesen?

Indította: Gyalogos több, mint 7 évvel ezelőtt

A válasz írásához kérlek lépj be!


Mások ezt mondják:

Elfogadott válasz
Frakk Újonc

#4

több, mint 7 évvel ezelőtt

Frakk: Igazán soha nem tisztul ki egy ilyen kemény dohányos tüdeje, egyszerűen nem tud. Persze nagy lesz a különbség nem dohányzás után, de a szervezet se képes mindenre és sajnos a nyomok biztosan ott maradnak a tüdődön közel 10 éves erős dohányzás után.

0 0
Elfogadott válasz
Polecat Rutinos

#3

több, mint 7 évvel ezelőtt

Polecat: Én fél éve hagytam abba, már semmit nem érzek a dologból, mármint semmilyen tünetet vagy elvonási tünetet, már régóta nem. Viszont azt is olvastam, nem is egy helyen, hogy legalább 1 év mire teljesen kitisztul a szervezeted. Szóval ez egy hosszú folyamat. Attól ne félj, hogy tartós problémád legyen, bár persze attól függ, hogy mennyi ideig cigiztél. Hány évesen kezdted?

0 1
Elfogadott válasz
Anonym Újonc

#2

több, mint 7 évvel ezelőtt

Anonym: soha nem fog kitisztulni a tüdőd igazán sajnos!

0 1
Elfogadott válasz
Ravaszdi Rutinos

#1

több, mint 7 évvel ezelőtt

Ravaszdi: Már 8 óra nem dohányzás után a véredben található szénmonoxid szint kb. a felére csökken, ami azt jelenti, hogy sok betegség, baj (pl.: szívinfarktus) kockázata is ugyanígy feleződik. Kb. 1-2 nap elteltével a leszokástól számítva már érzékelhető, hogy kezd a normális szaglásod és ízlelésed visszajönni. Hihetetlen, de sokkal kifinomultabb lesz az orrod és a szád, minden olyan lesz mintha színesben kezdenél végre látni. :) Én tudom, mert 20 év kőkemény dohányzás után szoktam le rák miatt... Kb. 5-7 nap után már a tüdő is kezd tisztulni, a légutak is kezdenek fellélegezni. Az biztos, hogy több mint 1 év elteltével a szívroham kockázata legalább a felére csökken, tehát kb. annyi lesz, mintha soha nem dohányoztál volna.Summa Summárum, már igen hamar érezhetsz változásokat, a köpködés is a természetes tisztulás folyamata, nem kell aggódnod, csak a dohányzás okozta káros mérgeket tisztíja ki a szervezeted. Kitartást és erőt egészséget kívánok a leszokáshoz, szükséged lesz rá!

0 2

Hasonló kérdések

Tabu

Tabu az élet minden területén van, nincs ez másképp a szexualitás kapcsán sem. Kérdezz bátran!


Hirdetés

Friss cikkek
Karácsonyra készülődve December 19.

Értsük meg a karácsony valódi értékét és jelentését, jelentőségét. Mélyedjünk el magunkban, tekintsünk másképp a környezetünkre.

10 fétis, amitől eldobod az agyad November 22.

Sokat hallhatunk a fétisekről, azonban ez a lista minden képzeleten túlmutat.

Az uszodaszemölcsről November 20.

Télen sokan előszeretettel látogatnak el egy-egy fürdőbe, szerencsére Budapesten és az ország számos pontján gyógyfürdők és uszodá...

Az anális szex veszélyei November 19.

Sokan szeretnék kipróbálni az anális szexet, viszont nagyon kevesen vannak tisztában a veszélyeivel....

Felfázások a hideg beköszöntével November 18.

Beköszöntött a hideg időjárás, éppen ezért mostantól fokozottabban kell odafigyelnie mindenkinek, különösen a hölgyeknek arra, hog...

Szexjátékok karácsonyra November 16.

Ugyan még van pár hét karácsonyig, mégis idejében el kell kezdenie ajándékok után néznie annak, aki nem szeretne hatalmas tömegben...

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
Intim Kérdés, ahol nincsenek tabuk, ahol bármit megkérdezhetsz! Tedd fel intim kérdéseid név nélkül, a közösség segít, mindannyiunk tapasztalatán keresztül kaphatsz választ intim kérdéseidre! Legyen szó akár terhességről, akár nemi betegségekről, akár bármi másról a szexualitás kapcsán, örömmel segítünk egymásnak! Az orvosi szakvéleményét soha, semmilyen körülmények között nem helyettesítheti egy választ, amit nálunk kaptál, oldalunk célja a tapasztalatmegosztás! Kérdezz bármit, ami a szexhez, szexualitáshoz kötődik, a közösség válaszol! Párok, maszturbáció, önkielégítés, női szex, férfi szex, homoszexualitás, biszexualitás, transzszexualitás, szex eszközök, meddőség, nemi betegség, szex tabuk, intim divat, nálunk mindenre választ találsz! 

Intim Kérdés - intimkerdes.hu 2013-2018


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!