Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Mikor fog kitisztulni a tüdöm 9 év erős és aktív dohányzás után? Teljesen kitisztulhat a tudő?

9 évig nagyon erős dohányos voltam, ami azt jelenti, hogy napi 2 doboz cigarettát simán elszívtam. Korábban soha nem akartam leszokni a cigiről, mert pont nem érdekelt, nem volt miért. Viszont néhány hete új párkapcsolatban élek, szal eljött az idő a leszokásra. A cikit sikerült letennem ezidáig -amúgy Niquitin cukrot használok ami nagyon jó tényleg- viszont folyamatosan jön fel a torkomból a slejm. Azért sem értem, mert korábban nem köpködtem most viszont elég sokszor ingerenciám van, hogy a torkomból feltörő slejmet kiküpjem. Undorító! Attól félek, hogy túl későn tettem le a cigit és kóros elváltozás van a tüdőmön, gondolom milyen kormos lehet, aki leszokott volt hasonló tünet? Egyáltalán azt se tudom, hogy valaha kitisztul a tüdő teljesen vagy csak részlegesen?

Indította: Gyalogos 5 évvel ezelőtt

A válasz írásához kérlek lépj be!


Mások ezt mondják:

Elfogadott válasz
Frakk Újonc

#4

5 évvel ezelőtt

Frakk: Igazán soha nem tisztul ki egy ilyen kemény dohányos tüdeje, egyszerűen nem tud. Persze nagy lesz a különbség nem dohányzás után, de a szervezet se képes mindenre és sajnos a nyomok biztosan ott maradnak a tüdődön közel 10 éves erős dohányzás után.

0 0
Elfogadott válasz
Polecat Rutinos

#3

5 évvel ezelőtt

Polecat: Én fél éve hagytam abba, már semmit nem érzek a dologból, mármint semmilyen tünetet vagy elvonási tünetet, már régóta nem. Viszont azt is olvastam, nem is egy helyen, hogy legalább 1 év mire teljesen kitisztul a szervezeted. Szóval ez egy hosszú folyamat. Attól ne félj, hogy tartós problémád legyen, bár persze attól függ, hogy mennyi ideig cigiztél. Hány évesen kezdted?

0 1
Elfogadott válasz
Anonym Újonc

#2

5 évvel ezelőtt

Anonym: soha nem fog kitisztulni a tüdőd igazán sajnos!

0 1
Elfogadott válasz
Ravaszdi Rutinos

#1

5 évvel ezelőtt

Ravaszdi: Már 8 óra nem dohányzás után a véredben található szénmonoxid szint kb. a felére csökken, ami azt jelenti, hogy sok betegség, baj (pl.: szívinfarktus) kockázata is ugyanígy feleződik. Kb. 1-2 nap elteltével a leszokástól számítva már érzékelhető, hogy kezd a normális szaglásod és ízlelésed visszajönni. Hihetetlen, de sokkal kifinomultabb lesz az orrod és a szád, minden olyan lesz mintha színesben kezdenél végre látni. :) Én tudom, mert 20 év kőkemény dohányzás után szoktam le rák miatt... Kb. 5-7 nap után már a tüdő is kezd tisztulni, a légutak is kezdenek fellélegezni. Az biztos, hogy több mint 1 év elteltével a szívroham kockázata legalább a felére csökken, tehát kb. annyi lesz, mintha soha nem dohányoztál volna.Summa Summárum, már igen hamar érezhetsz változásokat, a köpködés is a természetes tisztulás folyamata, nem kell aggódnod, csak a dohányzás okozta káros mérgeket tisztíja ki a szervezeted. Kitartást és erőt egészséget kívánok a leszokáshoz, szükséged lesz rá!

0 2

Hasonló kérdések

Tabu

Tabu az élet minden területén van, nincs ez másképp a szexualitás kapcsán sem. Kérdezz bátran!


Hirdetés

Friss cikkek
Nyilvános szex November 14.

A nyilvános szex nagyon izgalmas lehet ugyan, de a törvény bünteti! Ha mégsem tudunk ellenállni a vágyainknak, van megoldás!

A védekezés nélküli szexről November 14.

Sokan azt hiszik, hogy a megszakításos közösüléssel el lehet kerülni a nem kívánt terhességet. Nem is tévedhetnének nagyobbat!

A nemi betegségek lelki következményei Sep 08.

Írta: Lázár Gergely

Miért sikeresek a swinger klubok? Augusztus 14.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Szexi a leszbikusság? Július 16.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – Nekik nehezebb a ... Július 01.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!