Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Orgazmus milyen hatással van a szervezetre? Miért egészséges?

Az orgazmusról hallottam, hogy nagyon egészséges, mert például fogyasztó hatása van, így pozitív hatással van az ember szervezetére. Biztos vagyok benne, hogy még pár dologra hatással van az orgazmus, ezekre lennék kiváncsi.

Indította: Panny több, mint 7 évvel ezelőtt

A válasz írásához kérlek lépj be!


Mások ezt mondják:

Elfogadott válasz
füzesitimi Újonc

#2

több, mint 7 évvel ezelőtt

füzesitimi: Egy (minőségi) orgazmus ellazítja az izmokat szinte tetőtől talpig és nagyon jó hatással van az idegrenszerre is, így lelkileg is kiegyensúlyozottá tesz. A szex ezért nagyon fontos, minél több, annál jobb :)

0 0
Elfogadott válasz
Intima Rutinos

#1

több, mint 7 évvel ezelőtt

Intima: Az orgazmus számos szempontból pozitívan befolyásolja a szervezetedet, tehát jó hatással van rá. Néhány példa:

Az orgazmus során dopamin (ez van a nikotinban is érdekesség képpen), másnéven boldogsághormon termelődik a szervezetedben, ami a nevéből adódóan is, kifejezetten jókedvűvé fog tenni. Ettől a vérnyomásod is felgyorsul, meg a légzésed is szaporább lesz, melynek köszönhetően a vérkeringések sokkal jobb lesz.

Pajzsmirigy szabályozó hatása is van. Oxigén ellátásod is jobb lesz a fent említett vérkeringés javulás miatt. A fizikai állapotodra is jó hatással van, ugyan az tévhit, hogy kifejezetten fogyasztana a szex, mivel mindössze 1500-2000 körüli kalóriát éget "csak" el, de mégis az izomzatodra jó hatással van.
Bizonyos 21. századi kutatások kimutatták, hogy bizony a gyakori orgazmus egyik hatása, hogy azon felül, hogy közvetve fiatalítja és regenerálja a bőrt, még az életkorodat is képes valamelyest meghosszabbítani.

Az orgazmusnak kiváló a fájdalomcsillapító hatása, mivel az orgazmus közben endorfint termel a szervezet, ami 70-80%-al csökkenti a fájdalomküszöböt. Fokozza az emésztőrendszer működését, szagérzet javul, mivel prolaktin is termelődik a szervezetben az orgazmust követően.

Csak néhány példát írtam le az orgazmus hatásaira a szervezetünkre, ezeknél sokkal de sokkal több létezik, nekem most ennyi jutott az eszembe.

0 0

Hasonló kérdések

Tévhitek

Tévhitek az élet minden területén vannak, de talán sehol sincs olyan sok félerérték, legenda, fals és téves információ mint a szexualitás körül. Kérdezz, hogy tisztánn láss, válaszolj, hogy segíts másokon!


Hirdetés

Friss cikkek
Karácsonyra készülődve December 19.

Értsük meg a karácsony valódi értékét és jelentését, jelentőségét. Mélyedjünk el magunkban, tekintsünk másképp a környezetünkre.

10 fétis, amitől eldobod az agyad November 22.

Sokat hallhatunk a fétisekről, azonban ez a lista minden képzeleten túlmutat.

Az uszodaszemölcsről November 20.

Télen sokan előszeretettel látogatnak el egy-egy fürdőbe, szerencsére Budapesten és az ország számos pontján gyógyfürdők és uszodá...

Az anális szex veszélyei November 19.

Sokan szeretnék kipróbálni az anális szexet, viszont nagyon kevesen vannak tisztában a veszélyeivel....

Felfázások a hideg beköszöntével November 18.

Beköszöntött a hideg időjárás, éppen ezért mostantól fokozottabban kell odafigyelnie mindenkinek, különösen a hölgyeknek arra, hog...

Szexjátékok karácsonyra November 16.

Ugyan még van pár hét karácsonyig, mégis idejében el kell kezdenie ajándékok után néznie annak, aki nem szeretne hatalmas tömegben...

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
Intim Kérdés, ahol nincsenek tabuk, ahol bármit megkérdezhetsz! Tedd fel intim kérdéseid név nélkül, a közösség segít, mindannyiunk tapasztalatán keresztül kaphatsz választ intim kérdéseidre! Legyen szó akár terhességről, akár nemi betegségekről, akár bármi másról a szexualitás kapcsán, örömmel segítünk egymásnak! Az orvosi szakvéleményét soha, semmilyen körülmények között nem helyettesítheti egy választ, amit nálunk kaptál, oldalunk célja a tapasztalatmegosztás! Kérdezz bármit, ami a szexhez, szexualitáshoz kötődik, a közösség válaszol! Párok, maszturbáció, önkielégítés, női szex, férfi szex, homoszexualitás, biszexualitás, transzszexualitás, szex eszközök, meddőség, nemi betegség, szex tabuk, intim divat, nálunk mindenre választ találsz! 

Intim Kérdés - intimkerdes.hu 2013-2018


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!