Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Mennyire biztonságos a vízben szülés? Mit tudtok róla?

A napokban láttam a youtube-on egy videót, ahol egy nő vízben szült, teljesen naturális módon. A felvételen még csak egy orvost sem láttam, egy patak partján kb. 1 órás vajúdás után teljesen egymaga megszülte a gyermekét a folyóban. Érdekes és "szép" látvány volt, ez a mostanában divatosnak mondható vízben szülés, viszont a biztonságossága felöl már annyira nem vagyok meggyőzve. Mivel 4 hetes terhes vagyok bennem is felmerült a gondolat, hogy esetleg ilyen natúr módon szülnék. Van esetleg valakinek tapasztalata?

Indította: Alida több, mint 7 évvel ezelőtt

A válasz írásához kérlek lépj be!


Mások ezt mondják:

Elfogadott válasz
hibbant Újonc

#5

több, mint 7 évvel ezelőtt

hibbant: Én ezt sosem fogom megérteni. Az tény, hogy a magyar egészségügynek megvannak a maga problémái, de miért nem lehet egy normál orvosra és egy normál kórházra hagyatkozni? Miért kell mindenféle otthonszüléssel meg mindenféle mondvacsinált szülési innovációval próbálkozni? Miért nem lehet megbízni azokban a szakemberekben akik sok sok évet tanulnak azért, hogy segíthessenek az embereken?

0 0
Elfogadott válasz
Panny Újonc

#4

több, mint 7 évvel ezelőtt

Panny: Válasz a(z) #2 hozzászólásra:
Tud biztonságos lenni, ha az első perctől kezdve és már korábban is orvosi felügyelet mellett csinálják. Alapvetően még hasznos is tud lenni, én csak a bizonyos felvételen látottakkal nem értek egyet, hülyitik az embereket.

0 1
Elfogadott válasz
Panny Újonc

#3

több, mint 7 évvel ezelőtt

Panny: Az a vicc abban a felvételben, hogy a csaj egy hideg folyóban szerencsétlenkedik, ami nem is jó, hiszen pont az a lényeg, hogy a víz meleg legyen, mert az segíti a szülést. Megnyutatja a személyt, megkönnyíti, elősegíti a szülést. A másik az, hogy a gyermek pedig nem is a vízbe "érkezett", hanem a levegőre, tehát pont semmi értelme nem volt az egésznek. Mert ugye okosok azt mondják, hogy azért jó ha a vízben szülsz többek között, hogy a születendő gyermek élete első perceit megkönnyíted azzal, hogy hasonló kényelmes környezetet biztosítas számára mint a magzatburokban volt. Na ennyit erről a felvételről...blődség

1 1
Elfogadott válasz
Barbiee Újonc

#2

több, mint 7 évvel ezelőtt

Barbiee: Nekem elég bizarul hangzik és a legkevésbé se hangzik biztonságosnak ez a vízben szülős módszer. Folyóba meg beteg szülni, abnormális.

1 0
Elfogadott válasz
Fatime Újonc

#1

több, mint 7 évvel ezelőtt

Fatime: Szerintem azt a videót én is láttam, de életveszélyesnek tűnik az a film. Senkinek sem ajánlom, hogy kipróbálja, mivel a vízben szülést is orvosilag, specialistával kell végig felügyelni. Ami pedig a felvételen van és terjed a neten, az teljesen más, ott nincs orvos, nem kontrollálják a vajúdó nő pulzusát, hőmérsékletét, meg úgy általában semmilyét. Életveszély! Szerencséje volt, hogy nem történt semmi baj, mert komoly problémák is felmerülhettek volna szülés közben.

0 1

Hasonló kérdések

Tévhitek

Tévhitek az élet minden területén vannak, de talán sehol sincs olyan sok félerérték, legenda, fals és téves információ mint a szexualitás körül. Kérdezz, hogy tisztánn láss, válaszolj, hogy segíts másokon!


Hirdetés

Friss cikkek
Karácsonyra készülődve December 19.

Értsük meg a karácsony valódi értékét és jelentését, jelentőségét. Mélyedjünk el magunkban, tekintsünk másképp a környezetünkre.

10 fétis, amitől eldobod az agyad November 22.

Sokat hallhatunk a fétisekről, azonban ez a lista minden képzeleten túlmutat.

Az uszodaszemölcsről November 20.

Télen sokan előszeretettel látogatnak el egy-egy fürdőbe, szerencsére Budapesten és az ország számos pontján gyógyfürdők és uszodá...

Az anális szex veszélyei November 19.

Sokan szeretnék kipróbálni az anális szexet, viszont nagyon kevesen vannak tisztában a veszélyeivel....

Felfázások a hideg beköszöntével November 18.

Beköszöntött a hideg időjárás, éppen ezért mostantól fokozottabban kell odafigyelnie mindenkinek, különösen a hölgyeknek arra, hog...

Szexjátékok karácsonyra November 16.

Ugyan még van pár hét karácsonyig, mégis idejében el kell kezdenie ajándékok után néznie annak, aki nem szeretne hatalmas tömegben...

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
Intim Kérdés, ahol nincsenek tabuk, ahol bármit megkérdezhetsz! Tedd fel intim kérdéseid név nélkül, a közösség segít, mindannyiunk tapasztalatán keresztül kaphatsz választ intim kérdéseidre! Legyen szó akár terhességről, akár nemi betegségekről, akár bármi másról a szexualitás kapcsán, örömmel segítünk egymásnak! Az orvosi szakvéleményét soha, semmilyen körülmények között nem helyettesítheti egy választ, amit nálunk kaptál, oldalunk célja a tapasztalatmegosztás! Kérdezz bármit, ami a szexhez, szexualitáshoz kötődik, a közösség válaszol! Párok, maszturbáció, önkielégítés, női szex, férfi szex, homoszexualitás, biszexualitás, transzszexualitás, szex eszközök, meddőség, nemi betegség, szex tabuk, intim divat, nálunk mindenre választ találsz! 

Intim Kérdés - intimkerdes.hu 2013-2018


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!