Főoldal Találd meg a választ a téged érdeklő kérdésre vagy témára!

Mennyire biztonságos a vízben szülés? Mit tudtok róla?

A napokban láttam a youtube-on egy videót, ahol egy nő vízben szült, teljesen naturális módon. A felvételen még csak egy orvost sem láttam, egy patak partján kb. 1 órás vajúdás után teljesen egymaga megszülte a gyermekét a folyóban. Érdekes és "szép" látvány volt, ez a mostanában divatosnak mondható vízben szülés, viszont a biztonságossága felöl már annyira nem vagyok meggyőzve. Mivel 4 hetes terhes vagyok bennem is felmerült a gondolat, hogy esetleg ilyen natúr módon szülnék. Van esetleg valakinek tapasztalata?

Indította: Alida több, mint 4 évvel ezelőtt

A válasz írásához kérlek lépj be!


Mások ezt mondják:

Elfogadott válasz
hibbant Újonc

#5

több, mint 4 évvel ezelőtt

hibbant: Én ezt sosem fogom megérteni. Az tény, hogy a magyar egészségügynek megvannak a maga problémái, de miért nem lehet egy normál orvosra és egy normál kórházra hagyatkozni? Miért kell mindenféle otthonszüléssel meg mindenféle mondvacsinált szülési innovációval próbálkozni? Miért nem lehet megbízni azokban a szakemberekben akik sok sok évet tanulnak azért, hogy segíthessenek az embereken?

0 0
Elfogadott válasz
Panny Újonc

#4

több, mint 4 évvel ezelőtt

Panny: Válasz a(z) #2 hozzászólásra:
Tud biztonságos lenni, ha az első perctől kezdve és már korábban is orvosi felügyelet mellett csinálják. Alapvetően még hasznos is tud lenni, én csak a bizonyos felvételen látottakkal nem értek egyet, hülyitik az embereket.

0 1
Elfogadott válasz
Panny Újonc

#3

több, mint 4 évvel ezelőtt

Panny: Az a vicc abban a felvételben, hogy a csaj egy hideg folyóban szerencsétlenkedik, ami nem is jó, hiszen pont az a lényeg, hogy a víz meleg legyen, mert az segíti a szülést. Megnyutatja a személyt, megkönnyíti, elősegíti a szülést. A másik az, hogy a gyermek pedig nem is a vízbe "érkezett", hanem a levegőre, tehát pont semmi értelme nem volt az egésznek. Mert ugye okosok azt mondják, hogy azért jó ha a vízben szülsz többek között, hogy a születendő gyermek élete első perceit megkönnyíted azzal, hogy hasonló kényelmes környezetet biztosítas számára mint a magzatburokban volt. Na ennyit erről a felvételről...blődség

1 1
Elfogadott válasz
Barbiee Újonc

#2

több, mint 4 évvel ezelőtt

Barbiee: Nekem elég bizarul hangzik és a legkevésbé se hangzik biztonságosnak ez a vízben szülős módszer. Folyóba meg beteg szülni, abnormális.

1 0
Elfogadott válasz
Fatime Újonc

#1

több, mint 4 évvel ezelőtt

Fatime: Szerintem azt a videót én is láttam, de életveszélyesnek tűnik az a film. Senkinek sem ajánlom, hogy kipróbálja, mivel a vízben szülést is orvosilag, specialistával kell végig felügyelni. Ami pedig a felvételen van és terjed a neten, az teljesen más, ott nincs orvos, nem kontrollálják a vajúdó nő pulzusát, hőmérsékletét, meg úgy általában semmilyét. Életveszély! Szerencséje volt, hogy nem történt semmi baj, mert komoly problémák is felmerülhettek volna szülés közben.

0 1

Hasonló kérdések

Tévhitek

Tévhitek az élet minden területén vannak, de talán sehol sincs olyan sok félerérték, legenda, fals és téves információ mint a szexualitás körül. Kérdezz, hogy tisztánn láss, válaszolj, hogy segíts másokon!


Hirdetés

Friss cikkek
A nemi betegségek lelki következményei Sep 08.

Írta: Lázár Gergely

Miért sikeresek a swinger klubok? Augusztus 14.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Szexi a leszbikusság? Július 16.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – Nekik nehezebb a ... Július 01.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Homoszexualitás és társkeresés – nekik nehezebb a ... Június 10.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

A nyár és a párkeresés kapcsolatáról Május 20.

Írta: Lázár Gergely – szexológus tanácsadó

Top 20
válaszadó
Friss top
témák
Intim kategória kérdések
,,,


Elfelejtett jelszó kérése

A regisztráció sikeres! Emailben elküldtük az aktíváló linket!